Hoe verloopt een rijles

De lesauto

Ik kom je ophalen in een splinternieuwe Volkswagen Polo.

De Proefles

Bij mijn (proef)lessen hou ik altijd rekening met de leerling. Iedereen is anders. Sommigen zijn zo nerveus dat ze liever af hadden gebeld en de ander staat te popelen en droomt al van afrijden. Ik hou rekening met jou en pas daar de les op aan. Tijdens de proefles hebben we de eerste kennismaking en geef ik je een beknopte uitleg omtrent de bediening van de auto. Je gaat zelf achter het stuur zitten en een stukje rijden om te kijken hoe je de dingen oppakt. Wanneer je het nog een beetje spannend vind zullen we alleen sturen en eventueel gas geven. Wanneer blijkt dat je meer aankan kunnen we een stap verder gaan en eventueel ook koppelen en/of schakelen. Tijdens de proefles kunnen dan de volgende onderdelen aan bod komen: wegrijden en stoppen, sturen en schakelen, links- en rechtsaf slaan, eventueel een rotonde naderen en berijden en een klein stukje snelweg kan zelfs al onderdeel zijn indien je hier klaar voor bent.

Belangrijk om te weten is dat ik naast je zit en er niets fout kan gaan. Na de proefles bespreken we deze en kan ik een inschatting maken hoeveel lessen je ongeveer nodig hebt om je klaar te stomen voor het examen, om zo het felbegeerde rijbewijs te halen. Ik hoop je natuurlijk terug te zien als leerling!

Manier van lesgeven

Een les bij mij moet behalve leerzaam en bovenal veilig ook ontspannen en gezellig zijn! Mijn geduld en enthousiasme hebben daar absoluut een aandeel in.

Een muziekje mag, mits het niet afleidt.

Ik pas de les altijd aan jou aan, want zoals ik al eerder omschreef, de een is de ander niet. Jij bent belangrijk, ik wil jou op een plezierige wijze zo snel mogelijk alles leren om vlot, veilig en zelfstandig aan het verkeer te kunnen laten deelnemen. Behalve dat ik jou wat leer, heb ik interesse in jou als persoon. Ik kan me goed inleven en hierop anticiperen. Ik kijk per leerling wat er nodig is om de rijlessen als prettig te ervaren. Ik zal er altijd voor zorgen dat je bij mij met plezier instapt en na de les alweer uitkijkt naar de volgende. Ik ga volgens de laatste richtlijnen te werk, ben een streber en perfectionistisch, wil niks aan het toeval overlaten.

Mijn doel is jouw snel aan je rijbewijs te helpen, maar vooral dat je alles goed onder de knie hebt! Nog even en je kan met je roze pasje op zak shinen op de weg!